Ryanair (FR до PDV)

Re: Ryanair

Мнениеот stenk » 18 Май 2010 14:26

Ами тогава е редно и пътниците да поемат част от риска под формата на неизплащане на компенсации освен парите за отменени полети.
Това е извънредна ситуация и може да доведе до реален фалит някой от авиокомпаниите.
Нали се сещаш еаsyJet и Ryan какви кредити имат и с хилядите отмненени полети , които са си загубени приходи + допълнителните компенсации ще ги върне в първи клас
stenk
супер спотър

Мнениеот stenk » 26 Май 2010 13:29

Никога вече с Райън , ако ще и без пари да ми дават билетите !!!
И така полет Мадрид -Валенсия със закъснение поради технически проблем от час и половина.
На следващата вечер полет Валенсия - Мадрид закъснява с 40 минути , защото машината още не е пристигнала.
Започва бърз бординг , като служителите минават по опашката и късат бордните карти на място за по-бързо.
Следва отваряне на вратите и се струпваме на стълбите чакайки да отворят вратaтa към пистата и да се придвижим към машината.

През това време забелязвам , че четирима служители с жълти жилетки се суетят около самолета и вдигат безпомощно рамене.
След 40 минути чакане буквално на стълбите ни съобщават да се върнем обратно в залата за бординг.
Това всичко само на испански , а аз и още 15 -ина американски колежани тънем в пълна информационна мъгла.
Цялото усещане е за някакъв хаос при който и служителите не знаят за какво става дума , нито как да процедират.
Най-после се докопах до едната служителка , която ми обяснява че има технически проблем , но Райън нямат инженер на летище Валенсия и ще трябва дa извикат от Аликанте.
Евентуално ако може да се оправи машината ще има полет , без да се знае по кое време на нощта.
Ако не може да го оправят ще бъдем извозени с първия възможен полет , само че за тези в 08.00 и 16.00 няма места , а има чак за другата вечер.
Ако полета не се осъществи опциите са две - или попълваш за рефънд на сумата или резервираш за следващия полет за който има места.
Нито дума за хотел или прочие неща , които са широка прокламирани по безброй листовки за правата на потребителите.
Изумен съм от безочието им !
На опашката се заговарям с испанец който ми каза , че ден преди мен е дошъл от Мадрид и е имало пак голямо закъснение заради технически проблем.
Всичките полети по тази дестинация се оперират от една и съща машина и не мога да проумея , как е възможно цели три последователни дни тя да е постоянно неизправна ?
Или да пращат друга , или направо да си канселират полетите докато я оправят като хората :roll:
Разбира се много от пътниците вдигнаха голям скандал позовавайки се на правата си.

П.С. Все пак полета беше изпълнен към един след полунощ и след като всеки предпочете да се прибере вкъщи , друг на хотел , трети към жп гарата...имах невероятния шанс да пътувам с Бойнг 737-800 в компанията на общо 11 пътници !!!
Мадрид кацнахме към два след полунощ , метрото беше вече приключило и много планове отидоха по дяволите.
Райън обаче разбира се не предлагат таксиметрови улуги , нито компенсации :D .

Сходен случай имах и през февруари с EasyJet в Катания . Поради технически проблем ( не може да се затвори задната врата) чакаме 3 часа в машината от които един час отнема отсраняването на проблема и още два часа за изпращане на снимките и обясненията до централата в Лондон , и получване на разрешение оттам за осъществяване на полета.
Те обаче си имаха инженер на летището и постояно получавахме актуална информация на италиански и английски. Веднага ни бе обяснено , че при невъзможност да излетим ще бъдем извозени и настанени в хотел до когато е възможно да бъдем извозени + ваучери за храна.
Коректно и професионално поведение при което просто се сърдиш на лошия си късмеи и си казваш , че такива работи се случват без да е виновен който и да било...
stenk
супер спотър

Мнениеот tsonpen » 26 Май 2010 13:49

stenk, отдавна е трябвало да спреш да летиш с тях, защото съм забелязал, че ги недолюбваш от край време. Остави хубавите им тарифи за тези, които ги харесват. Както се казва: за всеки влак си има пътници. Щом описаното от теб ти е направило такова силно негативно впечатление е добре да летиш с друг тип авиокомпании, където ще се грижат много по-добре за теб на съвсем други цени. Но по отношение на закъсненията - едва ли ще има положителна разлика.
Аватар
tsonpen
супер спотър

Мнениеот stenk » 26 Май 2010 14:01

Ами редовно проблеми ( поне в една трета от случаите ).
Още е прясна и италианската история с канселираните полети през зимата , който те обявиха за голям свой успех , а всъщност италианската агенция им наложи правилата си.
Пиша за да не се изнедва някой ако попадне в подобна ситуация и да не разчита много много на рекламните брошурки за разните му там европейски права или на логото
Ryanair -on time airline.

Просто е добре всеки да има и резервен вариант.
Защо не пиша такива неща за easyJet или Wizz ?
И там са се случвали проблеми , но нещата са доста по-организирани.
Последна промяна stenk на 26 Май 2010 14:08, променена общо 1 път
stenk
супер спотър

Мнениеот ivozet » 26 Май 2010 14:06

Скоро и аз ще се включа с "плюсовете" за Раян. :lol:
. :lol:
Аватар
ivozet
супер спотър

Мнениеот makler » 26 Май 2010 16:39

Аватар
makler
супер спотър

Barcelona El Prat

Мнениеот voodoo » 26 Май 2010 17:33

Аватар
voodoo
спотър

Мнениеот ivozet » 27 Май 2010 14:42

на бергамо се сблъскахме с раян към валенцсия. :lol: На бординг едната от леличките минаваше през дългата опашка, за да раздава инструкции - това вътре в раницата, а това го облечете. :smt047. пуснаха хората да напълнят този "аквариум или парник" при 30 градусовата жега, но не отвориха вратата към самолета. държаха ги 15мин. :lol: ето защо не е хубаво да си от първите :lol: ето малко снимки от гсм-а....

Изображение

направиха ми забележка(тази в зеленото) да не снима, но продължих :lol:

Изображение

някой не им ли е казвал, че жълто на бял фон и обратното не си отиват - капаците

Изображение

открих липсващи неща:

1. липсва декоративната капачка и стъклото на едната лампа - сигурно някой си я е взел за вкъщи :lol:

Изображение

2. намерих отхлабено това тук :rolleyes:

Изображение

реших да му помогна :lol: и стана това. мислех да си го взема за спомен. :smt082

Изображение

3. тези дори не са сложили и джобове на седалките от икономия. :lol: няма и кесията, която използваме винаги за отпадъците от ядките. :lol:
няма списания, раздават ги след излитане. :lol: за капак и продават някакви билети за измислена лотария, все едно си началото на 90-те в родните бинго зали. :lol:

иначе пътувато беше яко, бяхме сре много футболни фенове от италия. :lol: моторспортни и футболни фенове на едно място става страшно :smt014

три от хилядите, които сътворих за 3 дни. :wink:

Изображение

Изображение

Изображение

тази компанийка е много след изи, уизи, скай и.................. много обичат да си правят самореклама на тема колко сме добри, а и сме номер 1
. :lol:
Аватар
ivozet
супер спотър

Мнениеот tsonpen » 27 Май 2010 14:56

Тази "компанийка" по брой превозени пътници е номер 3 в Европа и номер 8 в света :wink:
Аватар
tsonpen
супер спотър

Мнениеот E30 » 27 Май 2010 19:27

Каквато и лоша дума да се каже за тях, никой не може да отрече приноса им към развитието на авиацията и успеха им! Те са нещо като в Бритни Спиърс в музиката - каквато и простотия да сътвори, каквото и да изпее, каквото и да облече - всеки се интересува от нея, медиите го отразяват, а тя печели пари.

Уважавам Ryanair, защото са първите, които се опитват да променят европейската авиация и да я направят масово достъпна за много, а не привилегия за малко. Може услугите, качеството и клиентелата им да са сравними с автобусната линия София-Перник, но точно това е идеята! Въпреки, че все още не са стъпили на нашия пазар, именно Ryanair са причината в София да се появат всички сегашни lowcost, както и да се намалят драстично цените на останалите авиокомпании - та само преди 3 години билет SOF-FRA-SOF струваше 250 евро в най-добрия случай - сега летя редовно с Луфти за 99!
Аватар
E30
спотър

Мнениеот stenk » 27 Май 2010 20:18

Така е ! Те на практика въведоха и развиха този бизнес в Европа и заслугите им са огромни и безспорни.
Аз съм имал доста полети с тях и до миналата година всичко винаги е било ОК.
Някъде от половин година обаче се събраха доста негативни впечатления и ми се вижда като тенденция.
Според мен конкурентите надминаха учителите си и easyJet е номер едно като качество при low cost в Европа.
Wizz също са достоен конкурент.
Последна промяна stenk на 27 Май 2010 21:33, променена общо 1 път
stenk
супер спотър

Мнениеот Делян » 27 Май 2010 20:19

да наминат и към САЩ защото тук нискотарифно няма! :lol:
Аватар
Делян
супер спотър

Мнениеот stenk » 27 Май 2010 21:33

stenk
супер спотър

Мнениеот Делян » 27 Май 2010 21:51

Аватар
Делян
супер спотър

Мнениеот stenk » 27 Май 2010 22:05

easyJet също летят само от/до големи летища.
stenk
супер спотър

ПредишнаСледваща

Назад към Авиация + Авиационни новини