Никога вече с Райън , ако ще и без пари да ми дават билетите !!!
И така полет Мадрид -Валенсия със закъснение поради технически проблем от час и половина.
На следващата вечер полет Валенсия - Мадрид закъснява с 40 минути , защото машината още не е пристигнала.
Започва бърз бординг , като служителите минават по опашката и късат бордните карти на място за по-бързо.
Следва отваряне на вратите и се струпваме на стълбите чакайки да отворят вратaтa към пистата и да се придвижим към машината.
През това време забелязвам , че четирима служители с жълти жилетки се суетят около самолета и вдигат безпомощно рамене.
След 40 минути чакане буквално на стълбите ни съобщават да се върнем обратно в залата за бординг.
Това всичко само на испански , а аз и още 15 -ина американски колежани тънем в пълна информационна мъгла.
Цялото усещане е за някакъв хаос при който и служителите не знаят за какво става дума , нито как да процедират.
Най-после се докопах до едната служителка , която ми обяснява че има технически проблем , но Райън нямат инженер на летище Валенсия и ще трябва дa извикат от Аликанте.
Евентуално ако може да се оправи машината ще има полет , без да се знае по кое време на нощта.
Ако не може да го оправят ще бъдем извозени с първия възможен полет , само че за тези в 08.00 и 16.00 няма места , а има чак за другата вечер.
Ако полета не се осъществи опциите са две - или попълваш за рефънд на сумата или резервираш за следващия полет за който има места.
Нито дума за хотел или прочие неща , които са широка прокламирани по безброй листовки за правата на потребителите.
Изумен съм от безочието им !
На опашката се заговарям с испанец който ми каза , че ден преди мен е дошъл от Мадрид и е имало пак голямо закъснение заради технически проблем.
Всичките полети по тази дестинация се оперират от една и съща машина и не мога да проумея , как е възможно цели три последователни дни тя да е постоянно неизправна ?
Или да пращат друга , или направо да си канселират полетите докато я оправят като хората
Разбира се много от пътниците вдигнаха голям скандал позовавайки се на правата си.
П.С. Все пак полета беше изпълнен към един след полунощ и след като всеки предпочете да се прибере вкъщи , друг на хотел , трети към жп гарата...имах невероятния шанс да пътувам с Бойнг 737-800 в компанията на общо 11 пътници !!!
Мадрид кацнахме към два след полунощ , метрото беше вече приключило и много планове отидоха по дяволите.
Райън обаче разбира се не предлагат таксиметрови улуги , нито компенсации

.
Сходен случай имах и през февруари с EasyJet в Катания . Поради технически проблем ( не може да се затвори задната врата) чакаме 3 часа в машината от които един час отнема отсраняването на проблема и още два часа за изпращане на снимките и обясненията до централата в Лондон , и получване на разрешение оттам за осъществяване на полета.
Те обаче си имаха инженер на летището и постояно получавахме актуална информация на италиански и английски. Веднага ни бе обяснено , че при невъзможност да излетим ще бъдем извозени и настанени в хотел до когато е възможно да бъдем извозени + ваучери за храна.
Коректно и професионално поведение при което просто се сърдиш на лошия си късмеи и си казваш , че такива работи се случват без да е виновен който и да било...