от HORNISE » 10 Яну 2010 14:04
За мен лично темата с тази снимка е доста интересна и ми се ще да продължим разискванията.
Добро мнение на Оги, искам да благодаря, за това че е взел отношение. На негова база бих искал да направя няколко коментара:
- Основният проблем на снимката са прекалено тъмните сенки, всички останали зони са добре осветени и с достатъчно детайл. За пример ще дам корема на самолета, който трябва да е син, а не черен. Също така и основните стойки на колесника в които няма никаква разработка, а лявата се слива с двигателя. Тук екипа на сайта търпи критика - реалният недостатък на снимката е твърде високият контраст, а не неправилната експонация. За съжаление в причините за отхвърляне липсва подобен текст, което пък не ни оправдава, че не сме го написали като бележка от страна на скрийнъра в мейла за отхвърляне.
- Относно фокусът - носът наистина изглежда не съвсем добре фокусиран, нещо което мисля Оги добре е обяснил на какво се дължи. Въпреки това аз не бях посочил лошият фокус като причина за отхвърляне.
- Стигам до коментара за наличието на снимки с по-ниско качество или за по-скучни от коментираната. Оги отлично знае моето мнение относно качеството на снимките качвани на сайта и това, че съм почти безкомпромисен в това отношение - против съм да се пускат снимки с незадоволително качество. За съжаление нямаме и причина за отхвърляне - "скучна снимка" иначе бих я ползвал нерядко. Та поне за мен тези два довода не могат да са причина снимката на 767 да бъде одобрена в този вид. Още повече, че Светлан е един от сериозните фотографи качващи снимки на БГспотърс и не мисля, че точно тези хора /сериозните/ трябва да правят компромис с качеството. На мен кадъра ми харесва и считам, че има място на сайта след отстраняване на обсъждания проблем с контарста. Нещо което може да стане с повторна обработка във ФШ.
I take pictures, Photographic pictures...