Начало
    Информация
    Снимки (photos)
     Търсене
     Upload
    Справочник
    Форум (forum)

Търсене в сайта...


Aero

LiveATC


eXTReMe Tracker


BGspotters.net
Условия за UPLOAD...

Прочетете внимателно преди да продължите!

1. Можете да изпращате снимки, които са направени единствено от вас или от ваш роднина или познат, като във втория случай това става само със съгласието на това лице.

2. Снимката трябва да е в jpeg/RGB формат .

3. Снимките трябва да са с минимални размери от 900х600 пиксела и с максимални размери от 1200х900 (900x1200) пиксела.

4. Попълнете полетата на снимката според правилата по-долу.

     * В полето Държава попълвате държавата в която е направена снимката на кирилица.

     * В полето Местоположение попълвате летището и града в който е направена снимката . Първо напишете на кирилица името на града, след това на местната азбука името на летището и накрая в скоби попълнете неговите IATA/ICAO кодове, без да оставяте интервали между двата. За градове, в които има едно основно летище попълнете само името на града. Например:

Лондон Heathrow (LHR/EGLL)
София (SOF/LBSF)
Москва Домодедово (DME/UUDD
)

      * В полето Основен модел се изписва производителя и модела на самолета, а в полето Разновидност се изписва серията на машината. Например:

в първото поле: Туполев Ту-154 във второто поле: М
в първото поле: Boeing 737 във второто поле -300

      * В полето Авиокомпания се въвежда собственикът на самолета. Моля, въвеждайте авиокомпаниите с латински букви, според това как се изписва тяхното име в действителност. Военните самолети се въвеждат в зависимост от това, на коя страна принадлежат и на кирилица - например: Български ВВС или ВВС на САЩ . За да отчете системата че това е военен самолет, в полето Авиокомпания трябва да се въведе непременно съкращението ВВС.

     * Всякаква допълнителна информация, като регистрация (съответно борден номер при военните машини), сериен номер и код се въвеждат в полетата за това. Желателно е да въведете и датата, на която е направена снимката. По-ценната информация, която имате за самата снимка или за машината на нея можете да поставите в полето Коментар.

  5. За рядко срещани снимки (на стари самолети, чисто нови, специално оцветяване и т.н.) критериите за одобряване са занижени.

  6. Прекарайте много време в сканиране и компютърна обработка на снимките. Това е необходимо защото при преход от хартиен на цифров носител без необходимите поправки в повечето случаи качеството пада драстично. Няма да бъде одобрена снимка на която хоризонта не е хоризонтален, или на която има дефекти, не е на фокус или цветовете не са достатъчно реалистични (например снимката е с лилав оттенък).

  7. Дори снимки направени с цифров фотоапарат изискват обработка. Не изпращайте снимките така както са свалени от апарата, защото така най-вероятно няма да бъдат одобрени. Освен това е възможно и да не отговарят на максималните допустими размери.

  8. По снимките не се допускат надписи с излключение на малък авторски копирайт. Не приемаме снимки с дата на заснемана върху тях.

  9. За момента няма да получите известие дали снимката е одобрена или не. Ако до два дни тя не се появи на сайта, значи най-вероятно тя не е одобрена. Ако имате желание да разберете причината, поради която снимката не е одобрена, можете да изпратите email на photos@bgspotters.net или да пишете в тази тема от форума на bgspotters.net и до няколко дни ще получите отговор с причината за неодобрението.

 


Договор за използване на снимките добавяни в базата данни на BGSpotters.net

Обект на този договор са добавяните от вас в базата данни на BGSpotters.net снимки.

С този договор Вие се съгласявате да отстъпите на екипа на BGSpotters.net неизключителните права за ползване, за неограничен срок, на снимки добавени от Вас в базата данни по смисъла на чл. 36 от закона за авторското право и сродните му права. Той се счита за сключен след изпращането на всяка отделна снимка и важи за всяка поотделно.

Екипът на BGSpotters.net има право да показва, редактира и използва за лични рекламни нужди, както и за нуждите на свои бъдещи проекти, обектите на този договор. Снимките се използват с некомерсиална цел, но в случаите на реализирана печалба от тях, 50% от нея получава авторът на снимката, като възнаграждение по смисъла на чл. 36 от закона за авторското право и сродните му права.

Екипът на BGSpotters.net се задължава да следи за опазването на авторките права върху снимките добавени в базата данни и да информира своевременно автора им за нарушения, както и да предприеме начални мерки за разрешаване на проблема.

Успех!

Прочетох и разбрах горното! Искам да продължа!

Формата за upload трябва да се отвори в нов прозорец. Ако поради някаква причина това не стане, моля натиснете тук