Нарколетища ли са Бургас и Варна ?

Нарколетища ли са Бургас и Варна ?

Мнениеот Пчели4ка » 28 Мар 2009 17:39

Ако отговора на този въпрос беше свързан само с това да се разкрие, дали летищата в Бургас и Варна са част от канали за пренос на наркотици, има известна вероятност да отговорим отрицателно ... за сега.

Но, отговора на въпроса в заглавието, предполага едно по-широко разбиране и изясняване на реалностите и не само в буквалният им смисъл. Отговора ще е едно следствие и заключение от отговорите на други по-конкретни въпроси. Ето някой от тези въпроси:

1. Каква е организационната структура на летищата и фирмата?

2. Не е ли организационната структура пълно подобие на мафиотските организации в сомалийска Африка и колумбийска Америка? Има ли според вас лица, които изпълняват висши мениджърски функции, вместо да бъдат обект на следствени разследвания, прокурорски надзор, осъдени и отдавна пратени по затворите?

3. Кои са водещите принципи за заемане на отговорни, властови и добре платени позиции? Дали това са високите професионални качества? Или преди всичко роболепието, безусловното подчинение, лоялност и принадлежност към имащите власт фамилни кланове? Не са ли същите неписани принципи, на които се изграждат и мафиотските структури?

4. Не са ли съмнителните конкурси за обявените длъжности (с предварително ясен "победител" със съответната кланова принадлежност) форма и опит да се маскира, да се замаже истината? Все пак сомалийските пирати и колумбийските наркобарони едва ли провеждат такива конкурси. Впрочем те няма и за какво да го правят, тъй като водят открита престъпна дейност и деиствия по прикриване, маскиране, имитиране на законост не са необходими, за разлика от някой концесионери.

5. Не държат ли няколко фамилни и приятелски клана ключови управленски позиции, по пълно подобие и образец на известните ни мафиотски структури?

6. Не са ли летищата Бургас и Варна места, където законите се нарушават системно, а законовите норми са заменени с неформални, неписани правила, по пълно подобие на познатите ни мафиотски структури?

7. Не са ли летищата Бургас и Варна местата, където се извършва престъпно източване на активи, укриване на данъци и други престъпления ?

8. Не е ли поставен параван за да не се разследват и за да се прикрят стопански престъпления в особенно големи размери?

9. Как се чувствате на работното си място ? Спокойни сте, работите с желание и се радвате, че свършеното от вас се оценява високо и намира своя реален израз? Или сте угнетени, нагло лъгани, непрекъснато ощетявани, подтискани? Чакате да дойде ред на следващата лоша новина, на следващата идиотщина, на уволнението .. като окаян наркозависим дилър от най-ниско ниво, който осъзнава, че рано или късно ще бъде заловен и изхвърлен като животно от системата.

10. Не се ли вихри синдикалната проституция в нейния най-уродлив вид - проджба на интереса на хората срещу 5 сребърника?

Бихме могли да зададем още десетки въпроси, с които да се маркира фалша и имитацията на законност в летищата. Самите вие бихте могли да си ги зададете за себе си, а и като коментар по темата. Ако отговорите положително, няма да е далеч времето когато летищата в Бургас и Варна ще станат истински нарколетища. Защото който се е хванал с проституция, рано или късно преминава и на наркотици. И да припомним на колегите - днес управляващите фамилни кланове имат опит и в бизнеса с оръжие .. щеше да е срамота да нямат нали ...

Впрочем едно от нещата, които си поставяме за цел е превръщането на летищата в места изцяло за легална, законова дейност. Вярвам, че ще се съгласите - това означава да си отговорим на примерните въпроси по съвсем различен начин. И понеже до тогава има още много вода да изтече, отставям темата отвотена за допълване чрез вашите коментари, вашите отговори и вашите въпроси ...

и.чочев
касиер

п/п
Последна промяна Пчели4ка на 28 Мар 2009 18:45, променена общо 1 път
Пчели4ка
спотър

Re: Нарколетища ли са Бургас и Варна ?

Мнениеот Делян » 28 Мар 2009 18:29

всеки луд с номера си!
Аватар
Делян
супер спотър

Мнениеот dobr0mir » 29 Мар 2009 16:19

През всяко летище по света минават наркотици по един или друг начин по малко или повече. Но е глупаво да гадаем, за неща които са известни само на отбран кръг хора... Моето мнение е,че минават все пак сме страна, където има доста голяма престъпност и е добре организирана. Също и е мое мнение, че темата изобщо не е подходяща за форума. Спокойно може да бъде и "нарко-пристанища ли са Варна и Бургас".
Аватар
dobr0mir
по-спотър

Мнениеот Пчели4ка » 29 Мар 2009 18:14

Пчели4ка
спотър

Мнениеот harrier » 29 Мар 2009 18:22

Добре - на всички ни е ясно, че нещата на нито едно летище в България, както и при почти нито едно голямо търговско дружество не са читави - какво предлагаш да направим? Да пускаме колажи като този горе? Браво, направо оправихме положението по този начин...

Според мен темата е лишена от смисъл - дъвчеме неща, дето са ясни на всеки.
Аватар
harrier
член на екипажа

Мнениеот Пчели4ка » 29 Мар 2009 19:17

Пчели4ка
спотър

Мнениеот asd » 29 Мар 2009 22:23

И в други теми се дъвчат някои неща, които са ясни на всеки, защо не и тук?

Все пак аз виждам малка разлика, защото тук се споменават злоупотреби с конкретни факти - лица, цифри и т.н. Между другото точно в момент, в който се решава кои да са следващите директори на летище Бургас с всички произтичащи от това последствия...
asd
супер спотър

Мнениеот merlin » 29 Мар 2009 22:32

Сериозно ли вярваш, че прокуратурата ще се сезира за нещо, в което е намесена ТИМ?...
Може би не в това десетилетие, не и докато не фалират/ги купят/ги застрелят. Виж, това е България, да си видял/а някой осъден, освен за грабеж на домати от пазара?
И повярвай ми Бургас/Варна са капка, сравнение с кофата с вода, която според мен я има на летище София. Тук не говоря за наркотици, те може да са доходни, но има неща, които са почти доходни, колкото тях. Преди време бяха хванали канал за износ на валута за Китай, я се замисли в 20-те години преди това какво е ставало... Ами обществените поръчки, отдаването под наем на търговските площи? Как може на най-доброто (според Скайтракс) летище в Европа-Мюнхен сандвича да струва два пъти по-евтино от този на софийското летище ?!
Изобщо летищата са като всички други държавни предприятия и като цялата наша икономика-краткосрочно планиране на развитие, шуробаджанащина, търговия тип "прецакай чужденците"...
НО, ако седим и се оплакваме няма да се постигнем нищо. Ако имаш сили/средвства/време се бори, но едва ли някой от тук пишещите има властта да ти помогне.

ПП: Виж след взимането на концесия на Летище София от BGSpotters JSC може да се обърнеш пак към форума :-D
Аватар
merlin
супер спотър

Мнениеот asd » 30 Мар 2009 17:03

asd
супер спотър

Мнениеот Пчели4ка » 30 Мар 2009 20:05

Пчели4ка
спотър

Мнениеот Пчели4ка » 30 Мар 2009 20:34

Пчели4ка
спотър

Мнениеот harrier » 30 Мар 2009 20:39

За да ми казваш, че се опитвам да замитам, значи явно си много афектиран от нещо и сега всички сме разделени на добри и лоши. Предполагам вече ме смяташ или за ТИМ-аджия или за братовчед на Барзов, но бързам да те успокоя, че съм далеч от тези хора.

Аз наистина не разбрах какво се опитваш да кажеш с тази тема - какво трябва да бъде плод на обсъждане. Както вече бе споменато - отговорите на поставените въпроси са ясни на всички - краде се, назначават се хора без качества, ръководени от престъпни структури и тн, естествено, че трябва да са обект на разследвания, само че всеки човек знае кой управлява България всъщност, кой влива парите в "икономиката" и каква е връзката между тях. И тъй като тези въпроси са от политически характер аз казах, че според мен темата е лишена от смисъл.

И позволи ми да добявя още нещо - европейските органи, за които говориш, няма да изметат нищо, което си е изградило лоби в Европа.
Аватар
harrier
член на екипажа

Мнениеот LZ-EZY » 30 Мар 2009 20:49

Темата явно ти е насарце. Аз няма да коментирам по нея тъй като не ми е в сферата, само ще добавя че се търпят нелегалните таксита, change с нереални курсове и кафенета по скъпи от тези на Champs Elysées... Само една молба от мен хайде с по малко ... и с повече истински изречения.
Аватар
LZ-EZY
супер спотър

Мнениеот Пчели4ка » 30 Мар 2009 20:55

Зрдасти harrier

не е така .. писах, че това ми е било първото впечатление и не толкова от теб .. а от началното отношение на неглежиране. Не бих ти сложил етикетите, които предполагаш. Освен това познавам роднини на Барзов, от които съм с отлични впечатления и всички уважения. Опитвам се да си дам обяснение за реакциите на всеки ... мисля нормано реагираш . и ти си част от същата система .. аз също .. вероятно еднакво сме пристрастни ... и би трябвало да си позволяваме и емоционални реакции ... Хубав форум ...
Пчели4ка
спотър

Мнениеот Пчели4ка » 30 Мар 2009 21:08

Здравей LZ-EZY, направо ме разбиваш с тази молба. :roll: Пиша от години и такъв да го кажем стил е приемлив в повечето форуми. За съжаление ще ми е доста трудно да променя навиците си но ще опитвам. Допускам и много правописни грешки но дано тези недостатъци не се приемат за неуважение към четящите. Такъв съм.
Пчели4ка
спотър

Следваща

Назад към Авиация + Авиационни новини