от europeandj » 12 Яну 2017 20:40
И на сайта на летището вече излиза, че са на Т2 от понеделник. Прекрасна новина наистина! България Ер също са прехвърлили всичките си полети на Т2 и би било добре скоро да видим и други АК там.
Според мен обаче това неминуемо ще доведе до затваряне на бизнес салона на Т1. Той и сега има много малко работа и без това.
Другият проблем ще бъде security check-а на Т2. И сега има големи опашки. Дали са взели мерки за това, че тази година ще минат милион пътници повече през проверката? Като гледам площадката горе след ескалатора мисля, че ако се избутат навътре скенерите и се използват едновременно гишетата за паспортен контрол вляво и вдясно може да се удвои броят на скенерите, а също така и да остане по-голямо пространство за опашката след ескалаторите.
Всъщност смятам, че това е единственото място, където става тапа на този терминал. Освен това ми е интересно също така дали това ще наложи да се използват новоизградените изходи В10-В14, които не съм виждал да работят до сега.
И няма ли най-накрая някой да се сети, че с не много големи инвестиции терминалът може да се разшири на изток, като се изгради един коридор с 5-6 пешеходни изхода и съответно се добавят 5-6 стоянки за тези изходи между сегашният С1 и deicing-a. В добавка на това монтиране на 2 нови ръкава към съществуващата структура, които са предвидени като upgrade още преди 11 години когато е строен терминала, както и подмяна на счупения ръкав. И още маааааалко подобрения спокойно може всички да се преместят на Т2.