от mashine1984 » 20 Май 2015 01:07
Май наистина много разводнихме темата тук, но и аз да изкажа мнение все пак доста пъти бях цитиран.
1. Аз съм живял голяма част от детството ми в чужбина и съм се върнал тук.
2. Спомням си, когато си идвах края на деветдесетте и началото на новото хилядолетие мизерията, която беше тук и в момента смея да твърдя, че в България се живее в пъти по-добре от преди 10-15 години. Тогава хората се радваха дори на сградата на UNIQA само защото беше остъклена. С 200 долара дето наш'те ми ги даваха, като си идвах се чувствах, като Цар.
3. За демографската криза ще изразя собствено мнение и то е, че демографската криза няма нищо общо с икономическата обстановка в дадена страна. Доказателство за това е, че тя е най-остра именно в най-богатите европейски страни, а именно Германия, Швеция, Финландия. Това се дължи на всеобщия упадък, който е настанал в тези общества. Естествено към страните в морален упадък слагам и България.
4. За сравнение, колко българи тогава и сега ходят на екскурзии в чужбина (НЕ ГАСТЕРБАЙТЕРИ) и дума не може да става.
5. Колкото и черногледи да сме, не може да не се отчете, че икономиката се вдига. Не може да се отрече, че страната напредва, макар и не толкова бързо, колкото ни се иска.
6. Икономист съм и всичкото, което се изписа за дълга от 16 милиарда са меко казано пълни глупости. Фактът, че световните пазари ни гласуват такова доверие (давайки ни толкова ниски лихви) означава, че се справяме доста добре, като страна. Ако някой има желание бих му разяснил, как стоят нещата, макар че не това е мястото.
7. Няма да се оправим, докато всеки стои и мрънка, как нищо не се случва и в същото време не си помръдва пръста за да променим поне с малко към по-добро нещата.