Наистина не съм убеден, че са съвсем обикновени телевизори. И мисля, че този пример го доказва:
Не съм видял много екрани с тези размери да се продават в магазина и да са с лого на късата страна. Иначе снимката е от летище Амстердам.
Историята за екологията е хубава, но там мисля, че можем да влезем в един безкраен цикъл: За производството на нова техника се използват суровини и енергия за преработката им до краен продукт. Отделно, че старите трябва да се рециклират. Което отнема още енергия. А ако не се рециклират, отнема дълги години да се разградят и т.н.
Хубаво е да си спомняме кога беше открит Т2, но още по-хубаво е да помним за кога беше заплануван да бъде пуснат, имаше ли закъснения в строежа, бяха ли течнокристалните дисплеи стандарт по онова време, какви им бяха цените тогава, ... Строежа на такава инфраструктура не се прави с поръчки "от днес за утре"

.
Съгласен съм, че има отдели и че е редно всеки отдел да има годишен бюджет за развитие и реконструкция. Също е ясно, че има зависимости от функционирането на отделните звена. Но сякаш част от обслужването на пътниците са и тоалетните, които наскоро обсъждахме

...
Увеличаването на пътниците не означава, че на всяка цена ще се повиши печалбата, но можем да считаме, че е силно вероятно това да се случи. Летището е търговско дружество. Като такова се предполага, че то ще излиза на печалба. И това съвсем не означава, че каквато и да било част от печалбата му е задължително да бъде на разположение за харчене. Погледнато по друг начин - всички ние (защото то е държавно) сме вложили пари в едно търговско дружество (фирма). Ние очакваме то да ни носи печалба, която да ползваме за нещо - било то социални разходи, разходи за развитие и благоустройство, ... По същата причина CDG или което и да било друго летище си държат CRT мониторите.
Айндховен е много хубава идея и е много лесно да кажем "айде да се мерим по тях". Но тогава е редно да мерим всичко - производителността на 1 човек за 1-ца време, БВП на глава от населението, данъците, които плащаме, енергията, която 1 средно семейство използва за 1 година, .... Ясно е, че и ние можем да имаме такова летище, ако сме говоти да платим за него. В информацията за EIN е отбелязано, че са намалили шума - ами хайде тогава да забранят късните полети от/до SOF - така ще се редуцира шума. Но тогава веднага ще се появят 2 вида недоволни - едните, които "изпускат" евтините билети на Оустриън и Малев и другите, които изпускат печалбата от 500 полета годишно по 100 пътника средно

.