Sofia Airport - Развитие и реконструкция

Re: Sofia Airport - Развитие и реконструкция

Мнениеот Делян » 20 Яну 2013 00:50

Да не се обиждаме на инженери сега.... :D :D
Моят източник беше и според тях:
2011: 3,474,993
2012: 3,424,144
тоест ако цифрите им са вярни наистина спадът е 1,5%.
Аватар
Делян
супер спотър

Мнениеот alex_2 » 20 Яну 2013 15:31

Уау, според Уикипедия Букурещ бележи 48.5 % ръст за 2012 !! 7 милиона и половина за 2012, а малко над 5 за 2011. Дали е вярна тази статистика, никъде не е цитиран източник ..
alex_2
супер спотър

Мнениеот randi » 20 Яну 2013 16:05

SWITCH OFF or FUCK OFF
SaVe TheIr pLaNeT
CuT yOuR eMiSsIoN

Аватар
randi
супер спотър

Мнениеот Делян » 31 Яну 2013 22:00

Според www.sofia-airport.bg летището работи "при засилени мерки за сигурност"!!
Аватар
Делян
супер спотър

Мнениеот makler » 31 Яну 2013 22:14

Да има нещо наречено "засилени ленти за сигурност" - ленти да не се спира на местата и ленти разделящи пристигащи от заминаващи (минава се зад стойките на АК) :axe: изобщо всичко е много сигурно!!!!!
На един от входовете има скенери за проверека - останалите входове са заключени и пак има летни. :axe:
Преди имаше и гениално изобретение за сигурност, което лично аз се каня да патентовам - количка за багаж вместо бариера пак с летни. :rock:
Аватар
makler
супер спотър

Мнениеот gelko59 » 31 Яну 2013 23:17

Здравейте!

Най-лесно е да се намират кусури! Засилени мерки за сигурност се постигат или с финансови средства или с процедури! Така че, имайки впредвид ситуацията в нашата страна в момента, колкото - толкова!
Аватар
gelko59
най-спотър

Мнениеот makler » 31 Яну 2013 23:42

Съжалявам, но в някои ситуации просто няма как да кажа на черното бяло и обратното. Това което летище София наричат "засилени мерки за сигурност", не мога да кажа, че дори отбиват номера да има там нещо. Тези ленти и количката за рампа изобщо не ме карат да се чувствам дори и малко по сигурен когато съм там. Когато попитах един служителите до кога ще ги има тези мерки, той ми отговори: " И аз не знам до кога ще продължава този цирк".
Колкото до финансовите средства и процедурите извинете, но смешно е да се говори на тази тема, защото на един полет до Варна лятото преброих цели 11 служителя на изход D1. Само не ме питайте какво правеха там.
Аватар
makler
супер спотър

Мнениеот pumana » 31 Яну 2013 23:57

Мерките за сигурност се усещат. Опашките на секюрити и паспортен контрол след атентата са по-дълги и се чака повече. Аз лично одобрявам това и ходя 30 до 45 мин по-рано за полет. Не мисля, че всички мерки трябва да са видни и за простия пасажер. Достатъчно е да са ефективни.
pumana
най-спотър

Мнениеот niki_m » 01 Фев 2013 00:26

Какви мерки, какви 5 лева? Средно 1-2 пъти седмично ползвам летището. Утре вечер пак.
Първо не виждам какъв е смисъла от секюрити на входа на Т2 - тая лента какво прави там със служителите? Изобщо не й е мястото там.
Второ какво толкова има да се пази това летище? Не по-малко опасна е Централна гара, Централна автогара, които са наистина с многомилионен пътникопоток, надвишаващ поне 10 пъти този през летището. По-малко опасно ли е да се взриви влак например? Все повече почвам да си мисля, че подобни секюрити мерки наистина са нещо като микроцирк. И не приемам оправдания, че колко сигурен трябвало да бъде въздушния транспорт, т.к. същото важи и за останалите видове. Какво му е сигурното, като миналата седмица привечер си стоя чинно и си чакам полета на Д1 и нещеш ли влезе една лелка, видимо псичино болна жена с елек и галоши, поседя на пейките малко, и после обра на БългарияЕР де що брошурка имаше от таблото. Пъхна ги в джоба и си тръгна.

Между другото кога най-после ще наредят достатъчно пейки на това летище? Кога?
Аватар
niki_m
супер спотър

Мнениеот Jair » 01 Фев 2013 00:34

Ама те все още ли ги има мерките? Когато летях преди 3 седмици мисля, никой нито ме е спирал, нито ме е прекарвал през скенер, мислех че са приключили...
- Блог за авиация и пътешествия
- форум за пътешествия
Jair
супер спотър

Мнениеот akair » 01 Фев 2013 00:48

Нека не изземваме функциите на отдела за сигурност. :D В Амстердам се разхождаха войници с автомати в стерилната зона на летището, но това не ме накара да се почувствам по-сигурно. :D
Иначе примери могат да се дадат и в двете посоки - преди 1-2 месеца двама гранични полицаи се опитаха да спрат жена на средна възраст и дъщеря ѝ на входа на терминала, за да ги проверят. Първо жената абсолютно игнорира стоящите на входа полицаи, които очевидно проверяваха всички. Единият от тях трябваше да повишава глас след нея... После тя започна да недоволства - "Колко пъти съм идвала на това летище... Такова чудо никога не е било - да ме спират и да ми проверяват личната карта на входа... Що за глупост?..." А в крайна сметка полицаите просто си вършеха работата... :D
Аватар
akair
супер спотър

Мнениеот Buch » 01 Фев 2013 10:08

Абе то така и не баш. Мерките за сигурност не са кой знае какво - правят се някакви проверки на входа, лошо няма. Такова чудо мога да преживея:)
Смешното е, когато слагат проверки на двата входа на 'Заминаващи', а в същото време на другите два, които са чааааак на 'Пристигащи', няма кой да те напсува !??!?! А онези заграждения (не знам дали още ги има) пред асансьорите ?!?!?! Какъв е замисълът?
Аватар
Buch
най-спотър

Мнениеот Венелин » 02 Фев 2013 12:05

В последните 3-4 месеца ми се случи поне 20 пъти да пътувам или изпращам на Т2 и абсолютно никога не съм виждал някой да бъде проверен от "цирка" на входа на терминала. За сметка на това входът до изход D1 (и тоалетната при спешна нужда ;) си остава затворен. А опънатите ленти в местата за кратко спиране съвсем не пречат на колите да си спират кратко до тях. Е, поне мошениците в таксита отпред май са по-малко.

И да, правилно пише колегата по-горе, никой не проверява пристигащите. Двоен стандарт, нали :) Вчера в Истанбул влизам да посрещам приятелката ми, без багаж, без нищо, но все пак си свалях колан и т.н. Или ще има проверки като хората, или пак само отбиваме номер.

А жандармерията с картечници в ръце пък съвсем ми напомня на някои други континенти.
Венелин
спотър

Мнениеот niki_m » 02 Фев 2013 12:26

Между другото, Т2 има и голям проблем с покритието на т.нар. свободен интернет - практически, такъв е наличен в салона за изчакване на пристигащите - поради що - нямам представа.
А в салона на прииждащи и заминаващи - такъв почти липсва - липсва около Д1-зона, липсва на територията на бара, липсва дори на пейките под таблото и първият сигнал едва се долавя до входа на Т2...
Аватар
niki_m
супер спотър

Мнениеот sof_bg » 02 Фев 2013 12:35

Много специалист по авиационна сигурност много нещо :lol: !!!! Че има пропуски има, че няма твърдо определени стандарти и процедури при дадени ситуации също е факт. Работи се малко "Хайде бързо, там измислете нещо" :lol: Но тези пропуски ги има на 95% от летищата. Където не са пробвали терорягите, там не са успели. Да не става само, че е страшно!
What do you call a pregnant flight attendant? Pilot error...

Аватар
sof_bg
най-спотър

ПредишнаСледваща

Назад към Авиация + Авиационни новини