Ryanair (FR до PDV)

Re: Ryanair

Мнениеот akair » 15 Мар 2012 23:55

Много е лошо, че още има пътници, за които стюардесите са "сервитьорки". Хубаво е да се прави разлика между основна и съпътстваща роля/отговорност... Но точно тези пътници дано и никога не разбират каква е всъщност работата на стюардесите... :D
При лоукоста би било грешно пътниците да очакват безплатни багаж, храна и напитки, както и добавена стойност. Също толкова грешно би било да не очакват вежливи и възпитани стюардеси, чекин агенти, ... Ако един е платил 1 евро за билет, а този до него - 150 евро за един и същи НТ полет, стюардесата трябва да се държи добре и с 2-мата, защото не знае кой от тях колко е платил.
Не мога да се съглася, че полетите с Луфтханза задължително трябва да струват 300 евро - ако някой си купи билет за LH толкова по-рано, колкото за W6, ще плати доста приемлива цена... :D А също не бих ги определил като лукс - нормална авиокомпания и самолети като самолети... Не е като да не се случва някое дете да рита пътника пред себе си в бъбреците, защото гърбовете на седалките са тънки...
"Стандартния безвкусен сандвич" не знам къде е, защото от бая време попадам на всичко друго, но не и сандвич - банички, мюсли с кисело мляко, мляко с ориз, салата, дюнер/рап(wrap), кроасан, вафла, салата от картофи с леберкез/ кренвирш, ... Нека, ако някой е попадал на някакво открояващо се обслужване на longhaul в economy, да сподели... :D Пиле с картофено пюре или паста с подправки не е нещо специално... :D
Аватар
akair
супер спотър

Мнениеот Airfan » 20 Мар 2012 22:07

Горното беше хипотетичен пример, т.е. както може да е гадно при скъп билет, така може да е гот при евитн. Мен ме устройва да пътувам до Хан за 9 евро. Мога да мина и без стюардеса дори. :roll:
http://www.airforce-bg.com - първият изцяло български авиационен сайт!
Аватар
Airfan
най-спотър

Мнениеот Racket4o » 20 Мар 2012 22:22

Аватар
Racket4o
спотър

Мнениеот niki_m » 25 Мар 2012 09:10

В този ред на мисли, вчера летях с Аustrian. И от Виена се качи един тумбак, който седна зад мен. През цялото време не спря да надува главата на пасажерите, да се хвали как познавал този или онзи, и как летял по цял ден и обиколил всички кораби, като не бил ходил само в три държави. Зле, по-зле, направо трагично.
Простащината в българина имам чувството, че е генетично заложена.
Дано измислят простакодетектор и да не ги допускат до полетите. Отвратително. Лошото е, че все по-голям брой прости българи чули, че и самолета ставал за пренос на торбата с лука и салама. :axe: :axe: :axe:
Аватар
niki_m
супер спотър

Мнениеот delta_force » 25 Мар 2012 19:14

Като казахте за лук и салам - миналото лято на Фиумичино видях едни бабета с чантите тип "идвам си от града на село с покупките" и от една чанта се подаваха откъснати градински цветя... нямам думи просто!

И да, полетът беше до София (Уиз).
delta_force
спотър

Мнениеот merlin » 25 Мар 2012 20:27

Айде сега бабите ви са криви, че носят цветя...всички сте родени в mallofsofia с плазмени телевизори в тоалетната и имате само чанти на Louis Vuitton, никога не сте си носили салам през граница (точно пък в Италия си струва да напълниш един куфар само с храна)...

Аз пък, каквито простотии съм виждал от небългари по други отсечки, просто по български полети ще виждате българска простотия, по британските на британците простотията и тнт...ако не искате да ви пречат различните хора с техните си идеали за живот, решението е едно-частен самолет или Netjets Europe ;-)

А да се върнем на темата:
Присъствието на ирландците в Гърция,подпомагано ли е от местната власт или просто са заели апетитни дестинации?
Аватар
merlin
супер спотър

Мнениеот BOOMER » 25 Мар 2012 21:07

За щастие, светът е намерил решение на подобни дискусии и то се нарича "свободни пазари". Няма какво да умуваме дали LCC са "добри" или "лоши".

Разбира се двуличието, че Райънер има имиджа на едва ли не най- неприятната за клиента авиокомпания , а в същото време има повече пасажери от Луфтханза, се поражда от факта, че хората (не само българите при това) са инзвънредно чувствителни към всичко "лошо" или лоу-кост, без да виждат причинно- следствената връзка между цената на билета и липсата на "безплатна" храна на борда. Уникално е, но всички знаем кои две величини Айнщайн е посочил като безкрайни (като за Вселената не е бил много сигурен :) ). Пътниците в повечето случаи купуват най- евтиния билет, а после сравняват обслужването без да вземат под предвид колко са платили. И подскачат от радост като се качат на 20 годишна 73-ка на Луфти и им сервират безплатно кафе, че видиш ли помислили те за нуждите на индивида...

В крайна сметка обаче, ЛХ са на загуба от европейската си мрежа, а Райън печелят стотици милиони, така че спорът е излишен!
Изображение

It is extremely important that crews understand that a decision to reject a take off is not made because the airplane can stop. A decision to reject a take off is made because the airplane will not fly!!!
Аватар
BOOMER
по-спотър

Мнениеот Пароль » 25 Мар 2012 21:30

Пароль
супер спотър

Мнениеот tupolev144 » 26 Мар 2012 08:54

Аватар
tupolev144
супер спотър

Мнениеот Topfly » 26 Мар 2012 11:14

Съгласен съм, че е неприятно да пътуваш в самолета с хора миришещи на чесън и с лоша лична хигиена или невъзпитано държание. Въпреки това аз препочитам да пътувам с такива хора, но евтино от колкото да дам 100-200 евро повече за лукса един, два часа да пътувам в по комфортна обстановка! Що се отнася до храната, определено препочитам лоу кост авиокомпаниите. “Безплатната“ храна и пиене на повечето традиционни превозвачи е по скоро буламач от колкото нормална храна! Аз предпочитам да ям тогава и това което искам, а не това което ми носят задължително! Да не говорим, че някои лоу кост превозвачи предлагат и топла храна (Air Asia, Fly Niki и т.н. )

Харесва ли ви или не, летенето вече е масов транспорт, а не привилегия за една по заможна каста и като масов транспорт няма как да е лишен от масовки :-)
Topfly
супер спотър

Мнениеот Пароль » 30 Мар 2012 07:34

"Райънеър": В ЕК действат като комунисти
Ирландската авиокомпания се оплака, че Еврокомисията забранила на своите служители да ползват нейни полети

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4688491
Пароль
супер спотър

Мнениеот tupolev144 » 30 Мар 2012 09:32

Аватар
tupolev144
супер спотър

Мнениеот airbg » 30 Мар 2012 14:10

airbg
спотър