от harrier » 10 Мар 2008 13:45
БГспотърс се развива като сайт за авиационна фотография - нито само за авиация, нито само за фотография, а за авиационна фотография! Това е същината на сайта, повечето съпътстващи дейности се онасят само до авиацията - статиите, регистъра...
Авиационната фотография се утвърди през последните години със свои изисквания, правила, общоприети неписани закони и тн. Кривият хоризонт, за който говорим, също спада с пълна сила към гореизброените. Нека имаме предвид, че кривият хоризонт се коригира за 1-2 минути и не изисква кой-знае-какви услилия. Не е като да си сбъркал експонацията с 1-2 бленди и да не можеш после да изгладиш този проблем, а снимката да е уникална. Сигурен съм, че на Jetpilot не му коства толкова много да си пипне хоризонта, обяснили сме в съответните теми как става това, винаги сме на среща да окажем съдействие!
Е защо тогава да се задоволяваме с по-нискокачествени снимки на сайта, вместо да стимулираме фотографите да доизпипват нещата? Нали се сещате, че в момента в който разрешим кривия хоризонт ще загубим голяма част от качествените фотографи, които качват снимки? Убеден съм, че Хорнис ще спре да качва, Оги вероятно също. Ако не бях от ко-основателите на сайта аз също щях да спра да качвам. За мен една такава стъпка-компромис означава да дръпнем драстично назад и да спрем всякакво развитие както на самия сайт, така и на авиационните фотографи, които са се развили като такива с наша помощ (а те вече не са малко).