от b73999 » 24 Сеп 2015 21:19
Su27, предполагам а и по начина, по който си се писал си личи, че явно си много привързан към Русия и вероятно на всеки 9 май се просълзяваш от умиление, гледайки парада в Москва. Няма лошо, всеки си избира какъв да е, но ако обичаш не ми преписвай думи. Аз нищо за святата ти матушка Русия не съм казвал. Казах, да не обиждат така мениджмънта, че ще им се скара някой друг съфорумник, за който простотията и русофилията са по-скъпи и от майчиното им мляко. Едно мога да ти гарантирам де, че руснакът нищо добро не ти мисли, то и американецът нищо добро не ти мисли. Може би само Европа и дотолкова, че ни дава шанс да сме нормална държава, а дали ще се възползваме от това, времето ще покаже.
А иначе и ти се бъркаш, няма връзки на летището в София, в България попринцип никъде и нищо не става с връзки, а вчера тоя Лотар Матеус се изказал неподготвен, че и във футбола било така. Не е ! И той е платен от американците да ни уронва името. Внимавай и ти така като говориш, че имало връзки някъде, че и на теб ще ти се скара някой мозъчен гений, че говориш против всичко бъглгарско и руско.
Иначе не ги мразя, поне не хората, мразя слагачеството, защото това е простотия. Преди когато летях на Ембраер си правихме симулатора в Амстердам и в хотела имаше доста руски пилоти, които винаги бяха много симпатични, скромни и любезни. Много по-готини и скромни от една огромна част от нащо авиационно съсловие. Сори, ама е така, като не слагам всички под един знаменател разбира се. А сега относно организацията в тая страна. Предполагам съм бил по-често от теб там, защото преди летяхме ежедневно до Москва и съм бил там всяка седмица, а понякога и по два пъти с престой.
Цялата работа те лъхва още откакто влезнеш в руското въздушно пространство, контролерите говорят приличен английски, освен тези на земята, но е едно постоянно дрънкане на руски, аз дето съм българин не разбирам думичка и нямам никаква идея какво точно правят. И знам, че имат право да го правят, но все пак го намирам за тъпизъм, също както и във Франция впрочем. Контролерите нямат абсолютно никаква мисъл за пилотите, примерно снижение и т.н. Всички процедори са безумно дълги, със 100 карти, едни STAR-ове, транзишъни, 250 млн. завоя и всичко в метри по QFE, а ако е лошо време и трябва да заобикаляш клетки е кошмарно. Първо докато се добереш до тях, после докато те разберат, само там съм чувал просто да ти откажат без опция и ти отново да трябва да ги търсиш.
След това кацаш на пистата, която без да преувеличавам е най-лошата писта на която съм кацал (в по-лошо състояние дори и от тази в Бургас), а това им е най-голямото летище (DME). След кацането ти дават 2 страници инструкции за рулиране, та да нямаш вече място да пишеш на скрачпада на FMS-а, следвано от "and follow the follow me car". През цялото това време разбира се се говори с всички останали на руски, за да не разбираш абсолютно нищо.
В крайна сметка пристигаш на гейта, пасажерите слизат и разбираш, че са откраднали няколко спасителни жилетки. Това ми се е случвало само там и дори не разбирам за какво му е на човек спасителна жилетка в Москва. В Ибиза знаем всички защо, ама за какво в Москва? На басейна ли седят с нея егати.. Циганска работа. След това се добираш до границата, а там полицаите едни любезни... Наща гранична полиция е самата любезност сравнено с тяхната (и това говорим преди кризата в Украйна). Определено не бих казал, че няма дупки и че е много чисто.
Поздрави
Последна промяна
b73999 на 19 Окт 2015 23:47, променена общо 1 път