И така прясно завърнал се от Делхи мога да споделя някой впечатления от Qatar.
Изключително ниска запълненост от София на отиване около 25 човека , на връщане под 20.
Тази отсечка до София съществува само по милостта на шейха на Катар

.
За сметка на това румънците буквално пръскат самолета по шевовете. Само на око , но според мен в икономичната класа нямаше нито една свободна седалка от Букурещ до Доха и наобратно.
Освен румънците до Букурещ пътуват и доста арабски бизнесмени.
Самолета до София е чисто новичък А320 с много удобни седалки , сензорни монитори и прочие.
Самолетите до Делхи и наобратно - доста старички и леко мърляви , с по -старо поколение аудио-визуална система.
Почти съм сигурен , че за Третия свят умишлено ползват такива машини , защото само ако видите какъв леш и мизерия оставят след себе си няколкостотин индийски пътника...
Буквално салона на самолета при кацането е като след погром !
Самият Катар безкрайно безинтересно място , където шейховете се мъчат да застроят голата пустиня.
Летището в Доха е добре организирано , но доста амортизирано и нищо особено.
Само си представям как ще изглежда завършения проект за 14.5 милиарда долара !!!
Летище Делхи - просто страхотно !!!
Мога да го сравня със Схипхол в Амстердам - ново , модерно , с много шопинг зони , удобни меки седалки , шезлонги откъдето може да наблюдавате самолетите , с мокет на много места.
Ново чисто и евтино метро до центъра ( около 2.40 лева) ...
Страшно съм изненадан.
П.С. Освен това , но не на последно място тия хора знаят как да хранят !
Алкохол предлагат само ако си направиш устата , но иначе храната е прясна , топла и в голямо количество.
Изобщо не се формализират за размера и теглото на ръчния багаж , което не е много добре по дестинации като България и Румъния.
Гледките са типични като за лоу кост - за последните пътници не остава място къде да оставят ръчния си багаж