от RGG » 27 Юни 2013 11:19
Ааааа, попрекали кмета. Кацал съм в Кондофрей 10-тина пъти - последно преди около 15 дни. Военното летище Кондофрей винаги е било запасно и никога на него не са били дислоцирани постоянно авиационни части. Полосата е асфалтена, стандартна - 2500м х 45м, сравнително равна е, но съвсен не е идеална. Осветление - няма, според ръководството скоро няма и да има. Няма никакво радионавигационно оборудване. Сградният фонд се състои от 2 панелки на 3 етажа, които следва да бъдат разрушени за сметка на новия, звезден терминал. Като управа и администрация, и идеи - нищо.
3-те километра не ги обсъждам. Карго - летище без нито една машина за наземно обслужване, което НЕ планира да оперира през нощта, трудно достъпно от столицата - първо караш до Дупница и след това се отклоняваш през едни китни селца. Друг аспект - колко карго возим за Гърция??? Какви ще са ползите от това големите оператори да стоварват карго в париферно пернишко село????
Туристи били летели от Кондофрей за Гърция?!?! Кондофрей е летище без ГКПП, не е възможно да се изпълни полет по външни линии от такова летище. Ако някой лети за Гърция, то трябва преди това да кацне на някое летище с ГКПП - т.е. едно от 5-та международни летища!!! Абсурдно е да се твърди такова нещо.
Относно пътникопотока - по данни на управата най-големия самолет, който е кацал там и то веднъж, е нещо тип Piper Meridian или TBM 700, поне аз това извличам от думите 'най-бързия едномоторник'.
Смешни са всички тези твърдения. Напомнят ми на помпозните приказки около концесията на АБ 'Щръклево' до гр. Русе. Там поне имаше някаква идейност - река, средно развит за БГ регион, близост до голяма столица, наличие на някакъв поминък в Мизия и самият град Русе съвсем не е Радомир или Бобов дол.....
Огромните ремонтни дейности, които са извършени до момента включват разчистване от плевели и храсталак.
Смешно да се правят подобни изказвания, не е правилно да се залагат такива нереалистични програми. Пожелавам успех на всички, които са се захванали с авиация, но чрез арогантност и помпозност не се пълнят терминали.