от europeandj » 10 Май 2019 10:01
Аз ви казвам, че съм сигурен, че тези ще спечелят въпреки че ще съм много щастлив ако не позная, само че те дават много-много повече пари от останалите, а доколкото знам тежестта на концесионното възнаграждение е най-голяма.
Не се сещам за по-лоша опция за летище София! Мисля, че в кратък срок ще се забележи присъствието им като започне оттеглянето на НТА от летището. Просто не виждам как ще стане иначе като те си спазват този модел на работа навсякъде. Веднага ще видим бизнес салони от марката Primeclass, които по моя лична оценка са едни от най-неприветливите салони. В замяна може би ще видим един пищен и модерен терминал каквито обикновено правят, но поддръжката ще бъде типично по турски. Дори на бензиностанциите в България, които са франчайз на турци се разбира чия собственост са още когато влезеш в тоалетната, а понякога и преди това.
Относно това дали е турски консорциум - Да, турски е! На летището в Загреб също играят с марката на ADP, но е ясно, че летището се управлява от TAV. В други държави извън ЕС като Македония и Грузия си кандидатстват директно с TAV.