Летище София - дейност

Re: Летище София - дейност

Мнениеот alex_2 » 25 Апр 2013 09:41

Според мен на летище София, и в частност на Терминал 1 wi-fi е най-малкият проблем :D
alex_2
супер спотър

Мнениеот Storm » 25 Апр 2013 18:26

+1 :axe:
Flying high, high in the blue sky...
Storm
спотър

Мнениеот kozimir » 02 Май 2013 16:05

Много тъп въпрос :Д Утре ще посрещам приятел на летището и понеже искам да му скроя номер, като ще отида с табелка, та въпроса ми е ако след като отида там си сложа маска на анонимните дали ще дойдат антитерористични екипи и ще ме убият или никой ще ми направи ли проблем? :D
kozimir
по-спотър

Мнениеот autom8 » 02 Май 2013 16:38

autom8
супер спотър

Мнениеот Дедо » 02 Май 2013 23:18

Не те съветвам да слагаш каквато и да е маска , секюритито по летищата сега са изтрещели съвсем , за чуство на хумор - пълен абсурд. Не рискувай ! Е това е мое мнение просто аз не бих го направил , имам някакво виждане към тези служители.
Аватар
Дедо
най-спотър

Мнениеот Topfly » 03 Май 2013 10:31

Topfly
супер спотър

Мнениеот steven » 03 Май 2013 11:22

steven
най-спотър

Мнениеот kozimir » 03 Май 2013 13:19

Успяхте да ме стреснете :D И аз допусках, че след Бургас ще има повишени мерки за сигурност и смятам да пропусна момента с маската :) Друго си е да чуеш мнението на про-тата :D Благодаря много :D
kozimir
по-спотър

Мнениеот milenkosev » 06 Май 2013 16:32

Здравейте,

не мога да се сдържа и ще споделя опита си от последните ми два полета с дейността на летище София. На 01.05.2013 пътувахме до Бергамо с Уиз еър, а връщането бе на 05.05.2013. Такава липса на организация, безотговорност спрямо пътниците, мудност и незаинтересованост не съм виждал. И на отиване и на връщане нещата на Терминал 1 бяха почти шокиращи за мен.
На отиване:
- Бяха оградили пространстрото пред гейта с лента и проверяваха бордните карти още преди да навлезеш в това пространство. За съжаление полета явно позакъсня и това, което се получи, бе че наблъскаха 180 човека в тясното пространство и ни държаха там повече от 45 минути без възможност за тоалетна, поне 150 човека прави, голяма част деца. Но още по неприятно бе продължението, когато всичките тези хора ни качиха в два малки автобуса и ни държаха още 30 минути в тях без никакви обяснения. Хората започнаха да викат и да се карат със служителите на летището. Тяхното обяснение, бе че това е изискване на авиокомпанията и да потърсим отговорност от тях. Бе пълна глупост, но след като се качихме до самолета, обясних на една от стюардесите какво са ни казали. Тя искрено се възмути и след малко извикаха две жени от летището, като започнаха да спорят нещо, а накрая ме извикаха и ми се накараха???? Не знам къде е причината за тази липса на организация, но цялото закъснение на полета бе само 30 минути и при нормална организация от страна на летището можеше да не държат хората в тясното пространство и в автобуса.
Друго нещо, което ми направи впечатление е фрапиращото състояние на тоалетните на летището, Т1 - мизерия. Не знам кой взима пари за това, но явно има далавера.
На връщане:
- едновременно бяха пристигнали 3 полета, а имаше работещи само 2 гишета за паспортна проверка. Близо 500-те човека почти не се събираха в залата, а двете служителки изобщо не си даваха зор. След минаването отидохме да си чакаме куфарите, работеха и двете ленти, но над тях на мониторите не бе изписано нищо, и се започна едно търчане между двете ленти докато разберем къде да чакаме куфарите. А те поради факта, че хората още минаваха проверката, просто не се събираха на лентите и като започнаха да падат.... мила родна картинка.

Такова обслужване на летище с липсата на елементарни неща и пълно безхаберие към пътниците не съм виждал на нито едно летище, а мисля, че съм бил на сериозен брой. Ръководството на летището явно няма нужните качества за елементарна организация, а стотиците връзкари и роднини, получаващи заплатка трябва да бъдат изметени.
milenkosev
по-спотър

Мнениеот autom8 » 06 Май 2013 18:25

Така е откакто Wizz смениха наземния оператор.
Преди със Swissport нямаше такива обърквации. Изключвам паспортна проверка, които не са свързани с оператора.
А проблема с тоалетните е от преди изобщо да има НТА в София, т.е. си е проблем на летището. Специално тоалетната на Пристигащи на Т1 е по-зле от градска тоалетна, едно време като ги имаше по градовете.
Добавям и неуредиците по опашката пред лентата за скенера на проверка за сигурност. Ако има повече от два полета в един и същ интервал от време обикновено рано сутрин, положението се омазва тотално. Започва се едно викане за кой полет хората да минават с предимство, недоволство от останалите, които също са се редили 40 минути, но полета им е 5 мин. по-късно. Екипажите и те минават през същия скенер, за който чакат редовните пътници, но все пак са с предимство, и се образуват допълнителни струпвания. Неприятна картинка както и да го погледнеш.
autom8
супер спотър

Мнениеот niki_m » 06 Май 2013 19:35

Бус факла запали кола на летище "София"
Инцидентът е станал около 18.30 часа на Терминал 2

Микробус е горял на Терминал 2 летище "София", съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал около 18.30 часа днес. Пламъците от буса са се прехвърлили на паркиран в съседство автомобил, който също е засегнат от пожара.
На място има екип на полицията и пожарна. Провеждат се действия, които да установят дали пожарът е умишлен.

http://www.blitz.bg/news/article/197847
Аватар
niki_m
супер спотър

Мнениеот milenkosev » 06 Май 2013 20:10

Летище София ли е оператор на Уиз еър сега?
Това, което правят на Терминал 1 наистина не е нормално! Не може да предоставяш на пътниците с извинение смърдящ кенеф, на цената на повечето летища.
Ако е от некадърност, некадърниците трябва да бъдат разкарани. Ако е целенасочено за да докажат, че трябва да дойде концесионер, ами да идва, стига пак да не е някоя тимаджийска издънка, която повече от склад с изходи не може да роди в квадратната си глава (Бургас и Варна).
Но докато продължаваме по този начин с всичко в тази държава винаги ще си бъдем бедна, мизерна дупка, от която всички се опитват да избягат. Но когато си мизерник, където и да избягаш, в най-добрия случай срледващото поколение след теб ще може да се отърве от лошия генетичен материал.
milenkosev
по-спотър

Мнениеот takeoff » 06 Май 2013 20:22

Аватар
takeoff
най-спотър

Мнениеот Пароль » 07 Май 2013 00:27

:D :axe:
Пароль
супер спотър

Мнениеот pumana » 07 Май 2013 16:05

За съжаление се наблюдава едно толериране на едни авиокомпании на летището пред други. За едните автобусите идват веднага, на чекина се пробутват техните пътници напред и всичко това прави неприятно впечетление. Да не говорим, че явно според ръководството на летището НТА е синоним на мизерия и там едва ли не сървиза трябва да бъде намален до минимум иначе не мога да си обясня защо Т1 е зарязан до такава степен. Явно и персонал са изтеглили. Как се обслужват НТА могат да се научат от Шьонефелд, там в терминал В на площ в пъти по-малка от Т1 обслужват с такова темпо толкова много полети на Изиджет че на нашите свят може да им се завие.
pumana
най-спотър

ПредишнаСледваща

Назад към Авиация + Авиационни новини