ОТносно пияниците - големи поразии правят - първо вони та се не трае около тях много повече, отколкото около един изкъпан и чист пушач. Второ, като се издрайфат и изпикаят - застрашават пряко живота на околните - първо човек може да се хлъзне и да се убие - един удар в главата на остър ръб, заради мокрото от пукницата - и опелото е сигурно. Да не говорим, че вонят. Да не говорим, че стават умопомрачени и крайно опасни. Могат да предизвикат всякакви инциденти. За здравето им да не говорим - риск от Сърдечно-съдова патология, риск от психична нестабилност, риск от храносмилателни нарушения, чернодробна цироза и много по-лесно заразяване с хепатит, невъзможност за задържане на урината и фекалиите, невъзможност да си изпълняват половите задължения и куп др. последици.
на кого тогава и с какво пречат пушачите? Ако те пречат, то да забранят автобусите, колите и камионите, които излъчват малки дихателни бомби от ауспусите си. Така е!
Колкото до обществените места - винаги съм се чудел колко обществено може да бъде едно летище, когато не всеки е допускан там, а за бизнес салоните да не говорим, че та си чисти частни структури.
Изобщо забраната за тютюнопушене е крайно вредна и необмислена. Аз също съм пушач и наистина, посещавайки заведения не пуша! Но трябва да има помещения за пушачи, т.к. е дискриминация да излизаш за цигара навън на минус 200 градуса и да ти удрят и печат на ръката от контролата... все едно през 70-те години, когато БКП е удряло печати по краката на жените с къси поли.