Колко странно , но незнам .

Re: Колко странно , но незнам .

Мнениеот Делян » 25 Фев 2009 16:24

Като говориме за чекиране трябва да отбележа че в САЩ направиха така, че багажите си ги предаваш не на авиокомпанията, но на специално секюрити, въпреки че стикера за багажа ти го издава самата авиокомпания. По-този начин тези от секюритито винаги скенират багажа преди да влезе в самолета.
Аватар
Делян
супер спотър

Мнениеот Dreamliner » 29 Мар 2009 01:10

Съжалявам, че може би ще задам един хиляди пъти задаван въпрос, но искам ако може актуална информация. В сряда ще летя с British до Лондон и бих искал да се чекирам онлайн. Като отида на специално гише ли трябва да търся, или да се наредя на опашката заедно с всички? И друго - проблем ли е ако не си изпринтя бордната карта (вкъщи нямям принтер :roll: ), а и ако да това значи ли че трябва да се наредя на опашката за нормалните гишета, или на някакво по-специално?

Моля ви някой ако може да ми даде информация, защото ми се ще да седя до прозореца без да ходя три часа по-рано на летището... :roll:
Аватар
Dreamliner
супер спотър

Мнениеот vla_don » 29 Мар 2009 20:15

Може да се чекираш онлайн тук , ако имаш желание да си избереш място или да си по-спокоен. Ако нямаш принтер ще трябва да отидеш и на гишетата за чекиране на BA, за да си вземеш бордна карта. BA ползва обикновенно гишета номера между 30-34 на Терминал 2. Като застанеш срещу чекина - крайните в дясно. Показваш си личната карта и си готов. Ако имаш багаж го даваш там. В София няма гишета за багаж /"baggage drop-off” counter/.
VD
vla_don
по-спотър

Мнениеот Dreamliner » 29 Мар 2009 20:39

Много благодаря :!: То там има видео като за малоумни, ама мен ме притесняваше въпросът с липсата на принтер. Благодаря за отговора, вие направихте съществуването ми до сряда по-спокойно :mrgreen:
Аватар
Dreamliner
супер спотър

Мнениеот so » 29 Мар 2009 21:16

Аватар
so
супер спотър

Мнениеот vla_don » 29 Мар 2009 21:44

VD
vla_don
по-спотър

Мнениеот LZ-EZY » 29 Мар 2009 22:03

А ние имаме предвид точно това че има. Сигурен съм за Австрийски. Първото гише откъм пристигащи го ползват точно за багажа на online-чекираните пътници...
Аватар
LZ-EZY
супер спотър

Мнениеот vla_don » 29 Мар 2009 22:17

А през останалото време чекират там тези, които не са онлайн. Всички гишета са абсолютно еднакви. Авиокомпаниите с мъка взимат по три гишета в час пик и не могат да си позволят да ги разделят. Даже на тези за Бизнес чекират наред. Става въпрос за отделна зона само за предаване на багажите. Там софтуера е на принципа на киоските. Един багаж се приема за 30 секунди. Например: , Тук май по-добре е написано
VD
vla_don
по-спотър

Мнениеот merlin » 29 Мар 2009 22:37

Първото гише, за което говориш, не се оставя като "baggage drop-off” counter, a седи една служителка и поема онлайн чекираните и бизнеса, поне аз като съм го използвал беше така.
Аватар
merlin
супер спотър

Мнениеот Емо » 29 Мар 2009 22:39

Аватар
Емо
супер спотър

Мнениеот LZ-EZY » 29 Мар 2009 22:45

Ами значи вървим назад. Аз като летях за последно с Австрийски това гише беше за тази цел (както и за crew/staff) и отделно имаше две за икономи и едно за бизнес класа. Това за полета в 17h. Бях останал с впечатление че това е практика, явно не е. Няма да коментирам липсата не само на тези гишета, но и на self check-in в коя географска зона ни праща...
Аватар
LZ-EZY
супер спотър

Предишна

Назад към Авиация + Авиационни новини