Emirates вече не летят с А380 до NewYork, летят до Торонто с него. В момента летят насам по обратния полет. Може би ще минат над София след час и половина или повече:
Преди дни се сдобих със Sigma 150-500 и съм си наумил да се кача на Витоша да "пострелям" по висините. Надявам се да се получи нещо по-добро. Като сколасам да го направя, ще дам отчет.
Ами обектива е 500mm но апарата не е DSLR.( Panasonic FZ18). С тази Sigma резултатите ще са доста по добри, защото апарата е DSLR и големия кроп фаkтор ще си каже думата, като цяло разликата е огромна. DSLR с 300 mm прави подобри снимки от Турбосапунер с 500mm
Според мен, Паналайката е един от добрите масови неDSLR-и. Обективите Leica са определено добри! В този сегмент, моят фаворит е Fuji, но какво от това? Важен е резултата, меракът и удоволствието от снимките! Определяща роля има така нареченото ЗАУ, защото техниката е инстументът, а този, в чийто ръце е - е творецът!
Малееееее! Май стана много напудрено, ама нейсе, ти ме разбра
Явно днес сме поработили здраво за тази рубрика. Мисля, че моята снимка отговаря на всички въпроси свързани с А380 Качеството не е добро, но разстоянието до обекта е над 45 км. Ако не се лъжа трасето е UL615 (DOLAP -> GOL).
Не е над София. Снимах от с. Стъргел (точка ETROL, на южния склон на Стара Планина под връх Звездец, на юг от Етрополе). Часът беше 1535 +/-2 min. Самолетът беше над северна България и беше толкова далече, че разбрах какво снимам след като прегледах и зуум-нах кадъра на дисплея. Привлече ме четворната диря, мислих, че е 340 или 747. Според Mitkobiker това е полетът от Париж.