Като ги знам какви са, едвали ще видиме US машини на статична. От Военна полиция пак ще се шашкат... Преди години на Turkish Stars видяхме тяхния C-130 Херкулес на статична ако си спомняте, и не виждам причина ''Uncle Sam' да се притеснява.
Днес беше тренировката на Буревестниците, интерсни неща показаха. Ц-17 е в другия край на летището така ,че едва ли ще е на статична, от нашите самолети май всичко ще има на статична. А за мен най интересно беше ,че местата за публика лентата до която може да се ходи е само на 100 метра от полосата така ,че при излитане на Ф16 в четворка шумът беше зверски тапи за уши си носете.Не помня скоро публика толкова близо да е се е разполагала до полосата. Така ,че дано утре всичко е ОК и наблюдаваме едно добро шоу .
Дано не ме чуе дявола, но за утре дават някакви кодове за силни ветрове. Та се питам, ако наистина има силен вятър дали ще летят Ф-16 или ще ги гледаме само като статични?
Имам едно място в колата за утре ако някой има желание и нужда от транспорт. Тръгване към 8 (карам бавно , колата е щайга и е много мръсна , пари не искам). Офертата важи и за двете посоки. Тръгваме от Константин Величков и Тодор Александров посока Цариградско. За сега сме аз и Randi, може и 4ма да се качим но ще се издушим , единия прозорец отпред не се отваря.
След тази реклама на колата може да ме потърсите на лично съобщение за телефон и информация.
Гледам, че на опашката за качване има задръстване подобно на това, което беше днес около Граф Игнатиево. Със съжаление трябва да отбележа, че времето не беше подходящо за хубави снимки и на фона на пресните спомени от шоуто в Турция - нещата не стоят добре.
Пускам малко снимки с качество като "за протокола". Ще се пробвам да докарам до вид удобен за предлагане на скрииниг тима и една снимка, която предполагам малцина са успели да направят.
Жалко за времето но явно Буревестниците си изпълниха предназначението и докараха бурята . Въпреки времето голямо браво на организаторите от Авиобаза Граф Игнатиево, бяха се погрижили за всичко. В общи линии който успя да снима по време на пристигането и тренировките предните 2 дни успя да направи хубави снимки, въпреки че се получиха и интересни кадри в лошото време.
Вчера след нечовешкото задръстване, успях да стигна точно към 1:20 когато заваля дъжда... успях да видя след като спря, последните четирима, но ме беше изключително яд, че трябваше да снимам със сапунерка и снимките станаха повече от трагични. Яд ме е и че не успях да си уговоря среща да се запозная с част от вашата група. Иначе и аз бях изумен как пускаха толкова близо до полосата. Все пак беше готино, нищо че пропуснах 90% от програмата
Леле, чудесни снимки сте направили! Направо ме е срам да покажа моите, но все пак ето най-сполучливите:
Приемам съвети и критики относно снимките и как мога да ги направя по-добри! Авиоспотингът ми е доста труден все още.
И въпреки че лошото време развали малко празника съм на мнение, че все пак се получи добро шоу! Поздравления за организаторите и дано в бъдеще да има по-често такива събития!