Вариантите са три и трите съм ги пробвал:
Първият със скоростният влак , много е удобен за 15 минути си на централна гара и оттам връзка за навсякъде, но както казаха скъпичък е.
Вторият с автобуси на Swebus или Flygbusarna по бавно до центъра но по евтино цените , са май някъде около 100 крони в едната посока т.ез 15-16 лева.
Третият ,които съм ползвал най много защото, като пристигам не ми трябва да пътувам до центъра веднага е варианта пристигаш на Арланда веднага ,като излзеш в ляво до залата за пристигащи има много автобусни спирки на градският транспорт, аз хващам този които е най в последната спирка до Marsta Station. След което за 10-15 минути след 5 спирки съм на Marsta , която е начална спирка на така нареченият Pendeltag (градски влак), които също пътува до централна гара но спира и на много други спирки.Този вариант е добър ако си купиш седмична карта SL тя ти дава право да пътуваш навсякъде с метрото и градският транспорт и е 260 крони към 30 евро даже по центъра с малките фериботчета също с нея пътуваш, можеш да си е купиш на Арланда от магазинчета за вестниците казва се просто SL Card ,като най малкият срок е една седмица и оттам нагоре , но спестяваш много с нея ако ще си в Стокхолм, но тя не важи за високоскоростният влак и директните рейсове от Арланда до Стокхолм.
Но опредлено ако искаш просто да стигнеш евтино и доста бързо до центъра най добре с автобусите на Swebus и Flygbussarna.