Visa Electron

Как да летя от А до Я, с какъв самолет, с коя авиокомпания и на каква цена

Мнениеот A330-200 » 31 Дек 2008 00:54

Май за карти на ДСК се говореше, а не за ЦКБ, но може и да греша :?
Принципно най-добре е да се плаща с Maestro/Switch, но пък не всички ги приемат от.
Ези правят следния номер - позволяват плащане с дебитна карта (Маестро/Суйч) ако началната точка на пътуването е Великобритания или някоя от колониите (визирам Гибралтар) и няма никаква такса, но ако си където и да е другаде, опциите са само кредитна карта и таксите са "неам думи" :)
A landing is simply a controlled collision with the ground!
The 3 most useless things in aviation are the sky above, the fuel on the ground and the runway behind you.
Аватар
A330-200
супер спотър

Мнениеот Filip.Tomof » 31 Дек 2008 01:36

явно аз съм в грешка простете!
Значи ЦКБ важи при изи?
Са ще си букна 3-4 двупосочни и ще ида до ДСК :)
полетях полетях, пък ми писна...
Аватар
Filip.Tomof
спотър

Мнениеот A330-200 » 31 Дек 2008 01:56

The 3 most useless things in aviation are the sky above, the fuel on the ground and the runway behind you.
Аватар
A330-200
супер спотър

Мнениеот Filip.Tomof » 31 Дек 2008 02:03

Аватар
Filip.Tomof
спотър

Мнениеот makler » 31 Дек 2008 02:06

Аватар
makler
супер спотър

Мнениеот Filip.Tomof » 31 Дек 2008 02:21

Аватар
Filip.Tomof
спотър

Мнениеот A330-200 » 31 Дек 2008 02:45

Проблема с Виза Електрон е по две причини:
1. Виза Електрон е създадена (и в 99% от случаите е) дебитна карта. При разплащане с нея извън границите на държавата издател, банковите сървъри не реагират достатъчно бързо за да подадат отговор дали има налични средства по сметката за покриване на транзакцията, докато, ако например теглите от банкомат, тогава по времето в което виждаме Please Wait, се извършва точно тази проверка.
При нормална Виза, която си е кредитна карта, в повечето случаи, дори и да е надхвърлен лимит, плащането може да мине, по простата причина че след това банката си е в правото да задължи картодържателя да възстанови сумата.
2. Виза Електрон, като "бранд" се издава предимно в страни от Централна и Източна Европа (на запад си има Visa Delta и Visa Debit) и това също е причина за голям брой отхвърлени трансакции с "електронните" карти. Просто при тези карти няма как да се докаже платежоспосоността ( при заббавена реакция на банковия сървър)

Като съвет от човек който си изкарва хляба с това, ви препоръчвам карти от типа на Maestro/Switch/Solo (дебитни) и Visa/MasterCard/JCB (последната май в България не се издава) (кредитни).

Поздрави ;)
Аватар
A330-200
супер спотър

Мнениеот makler » 31 Дек 2008 03:16

Аватар
makler
супер спотър

Мнениеот stenk » 31 Дек 2008 11:50

Филипе просто не четеш внимателно и затова ако ми позволиш ще обобщя няколко вече написани тук неща :

Ryanair приема без такси Visa Electron на Райфайзен , ДСК ,Булбанк и Експресбанк .
EasyJet приема без такси Visa Electron на ПИБ

Това са доказано сигурните варианти от потребители на форума.
Всеки опит с карта от друга банка е с неясен резултат.

SkyEurope позволява избягване на таксите само и единствено при закупуване и плащане с ваучер ( ваучерите почват от 50 евро)

Wizz позволява избягване на таксите само и единствено при плащане с банков превод

Аз ползвам Visa Classic на ПИБ и не е отхвърляна нито веднъж при стотици раплащания в поне 25-26 държави в Европа вкл. всички части на UK и Ирландия.
За интернет разплащания имам Visa Electron на ПИБ и на Raiffaisen bank. Те се ползват само за плащания и резервации по интернет. Всичко друго би било рисковано с оглед на възможното им отхвърляне и неприемане.

Между другото няколко пъти ми се е случвало да има опция само за плащане с Visa , но не и с Mastercard :( . Затова за мен Visa е номер ЕДНО !
stenk
супер спотър

Мнениеот Filip.Tomof » 31 Дек 2008 12:43

Добро утро на всички!
Мда снощи явно не съм дочел всичко,отдавам го на умората :) Простете за което!
Относно ЦКБ, не в този форум а някъде другаде със сигурност бях чел относно изи и тях, но се сетих чак като си изпих кофито тая сутрин :)
За картите: ще взема да си направя една виза електрон на ПИБ, ако условията са добри, защото там с онлайн банкирането си местя пари из сметките все едно играя шах и ми е много гот.При други банки се иска електронен подпис за услугата а аз не съм си направил.
Относно картите: Не съм съгласен че виза класик са предимно кредитни.Съдя от опита си в САЩ. Там повечето които познавам са с дебитни такива, и доколкото забелязвам, кредитни ползват или пресни новодошли със зелени карти /за да трупат кредит хистъри/ или хора които не разполагат със свободни пари. Там наистина последните не са маса, но тези които са, държат повечето пари :) Може от другата страна на банковото гише нещата да изглеждат друго, яче обаче аз примерно имам 3 кредитни и 6 дебитни визи.Имах и мастър но поради ред причини вече я нямам за което съжалявам.
Само една едничка от тях е на БГ банка, и тя е единствената за която плащам за да я притежавам.
Ясно е че нещо не е наред с банковите ни услуги, но с оглед на това откога държавата започна да развива реална конкуренция в мобилни,банкови,автомобилни услуги, отговора е ясен :)
Мои наблюдения разбира се.Ако питате мен, при възможност си правете виза електрон ей така да има, ако се наложи- мой приятел си направи за да си плаща онлайн игра, и знам че който иска да плаща игри се обръща към ПИБ,ЦКБ или ДСК защото минават навсякъде. В пейпал вървят...ако може да менкаш парите из банковите си сметки, дори не е нужно да държиш вътре пари над мин.остатък. Както писах, ни хляб иска, ни вода.Значи не пречи да я имаш.
Съветвам обаче, хора които пътуват, и най-малкото за сигурност,оттам всички производни, че няма да останат на улицата, чак до това как ще изглеждаш представяйки такава карта някъде, препоръчвам мастър,виза или американ.
Често ми се е случвало, първите ми пазарувания в САЩ преди няколко години, да се сблъсквам със странни погледи като изкарам пари кеш. Там отдавна не е нормално да преобладават кешовите плащания.Като плащам с карта е ОК, да не говорим че някъде кеш не вземат.Примерно за наем в камюнити билдинг.
Но и това е обяснимо.Ред банки дават 15,25,50$ ако си направиш карта и сметка при тях, за да ти благодарят че си ги избрал. А тук ред, банки ми се скараха по телефона каот ги питах за дебитна виза класик, или ми изредиха 8000000 такси за какво ли не. Дори имам пример с позната банкова служителка която прави скандали в конкурентна банка защото и искаха няколко стотин лева за закриването на кредитна виза, щото било предсрочно.
За картите мога да кажа само това. Част от него както видяхте се базира на личен опит, друга просто на расъждения по темата.
Относно варна и полетите през летището...ами кажете кво ви интересува, мога да ви споделя към 25 години опит,щото по назад не си спомням ясно бил съм малък и не съм обръщал нужното внимание. :))))))))))))))))))))
Аватар
Filip.Tomof
спотър

Мнениеот stenk » 31 Дек 2008 13:16

Няма как да са и искали няколкостотин лева , при положение че годишната такса за Visa Classic e между 20 и 30 евро. Просто си плащаш таксата и закриваш. Ако ти остават само няколко месеца и вече са ти удържали таксата не плащаш нищо :)

Visa Electron дебитни са с напълно безплатна подръжка и освен лична карта не съм срещал други изисквания. Дори не е нужно първоначално да вкараш и един цент. Ти си решаваш.
Няма неснижаем остатък , абе изобщо напълно безплатно е.
Не знам за твоя опит в САЩ , но те уверявам че хората ползват именно кредитни карти масово и то не само заради credit score.
Богатите там освен дебитни и платинени и не знам какви си кредитни , имат и кеш :lol: Тея на тръстиката обаче са с кредитни карти от банки , магазини , и от къде ли не , но повечето нямат и сто долара кеш... Тук не броя БГ бригадирите :lol:
Дебитна- за тези дето не могат в началото да си изкарат кредитни. После ти ги дават насила , но в началото не става. Хем навсякъде ти искат кредитна история ,хем не може да си извадиш кредитна карта :lol: .
То там живота е на кредит. Колко хора имат свободни пари да ги вкарат в дебитни сметки ? Системата е такава че е по-добре с кредитна карта.
Относно Аmerican - на много места в Европа не ги приемат , същото и за Diners Club.
stenk
супер спотър

Мнениеот Filip.Tomof » 31 Дек 2008 13:30

Мда, пропуснах да уточня нещо.Моя опит в щатите е главно в LA, там бригариди много няма, тия които ги има някак са се докопали.
Това което си написал важи на 99.9% в повечето щати, но моите наблюдения на 11те щата в които съм бил,са, че калифорния не е САЩ а си е калифорния.
Там такива като нямаш никъв кеш, и подобни бози не важат.Заплата под десетарка на час също не важи.Има ги, но се хващат маймуни за тия пари.
Иначе си е така.
А това което казах за закриването, ти може да смяташ че някой го е казал на някой който го доукрасил, но аз знам откъде получавам информацията и знам за коя банка става въпрос, доста голяма е, няма да споменавам имена, и такива практики при тях са ежедневие.
Това че ти ЗНАЕШ че няма такса за нещо си, не пречи те да ОПИТАТ да ти я заграбят :)
Примери има в темата с ДСК.
На кредитна карта за 10 000лв, сумата която са поискали е също толкова голяма процентно колкото са поискали 2.50 в ДСК за превода, въпреки че превод ти ЗНАЕШ че няма....те обаче ОПИТВАТ :)
Аватар
Filip.Tomof
спотър

Мнениеот stenk » 31 Дек 2008 14:05

Че то в LA половината са мехиканоси :lol: Там пари имат богатите бели и жълтите , защото са много работливи и пестеливи .
Напоследък обаче и там нещата вървят към лошо , да не говорим че щатът е изправен пред истински фалит .
Така е то ,при положение че това е най-социалистическия щат на Америка :lol:

http://money.cnn.com/galleries/2008/for ... index.html

П.С.Извинявяам се за офтопика и с това приклучвам с менията които не са по темата за Visa Electron.
stenk
супер спотър

Мнениеот Filip.Tomof » 31 Дек 2008 16:18

Аватар
Filip.Tomof
спотър

Мнениеот richi_air » 27 Яну 2009 11:12

richi_air
спотър

ПредишнаСледваща

Назад към Полети, билети, тарифи