Добро утро на всички!
Мда снощи явно не съм дочел всичко,отдавам го на умората

Простете за което!
Относно ЦКБ, не в този форум а някъде другаде със сигурност бях чел относно изи и тях, но се сетих чак като си изпих кофито тая сутрин
За картите: ще взема да си направя една виза електрон на ПИБ, ако условията са добри, защото там с онлайн банкирането си местя пари из сметките все едно играя шах и ми е много гот.При други банки се иска електронен подпис за услугата а аз не съм си направил.
Относно картите: Не съм съгласен че виза класик са предимно кредитни.Съдя от опита си в САЩ. Там повечето които познавам са с дебитни такива, и доколкото забелязвам, кредитни ползват или пресни новодошли със зелени карти /за да трупат кредит хистъри/ или хора които не разполагат със свободни пари. Там наистина последните не са маса, но тези които са, държат повечето пари

Може от другата страна на банковото гише нещата да изглеждат друго, яче обаче аз примерно имам 3 кредитни и 6 дебитни визи.Имах и мастър но поради ред причини вече я нямам за което съжалявам.
Само една едничка от тях е на БГ банка, и тя е единствената за която плащам за да я притежавам.
Ясно е че нещо не е наред с банковите ни услуги, но с оглед на това откога държавата започна да развива реална конкуренция в мобилни,банкови,автомобилни услуги, отговора е ясен
Мои наблюдения разбира се.Ако питате мен, при възможност си правете виза електрон ей така да има, ако се наложи- мой приятел си направи за да си плаща онлайн игра, и знам че който иска да плаща игри се обръща към ПИБ,ЦКБ или ДСК защото минават навсякъде. В пейпал вървят...ако може да менкаш парите из банковите си сметки, дори не е нужно да държиш вътре пари над мин.остатък. Както писах, ни хляб иска, ни вода.Значи не пречи да я имаш.
Съветвам обаче, хора които пътуват, и най-малкото за сигурност,оттам всички производни, че няма да останат на улицата, чак до това как ще изглеждаш представяйки такава карта някъде, препоръчвам мастър,виза или американ.
Често ми се е случвало, първите ми пазарувания в САЩ преди няколко години, да се сблъсквам със странни погледи като изкарам пари кеш. Там отдавна не е нормално да преобладават кешовите плащания.Като плащам с карта е ОК, да не говорим че някъде кеш не вземат.Примерно за наем в камюнити билдинг.
Но и това е обяснимо.Ред банки дават 15,25,50$ ако си направиш карта и сметка при тях, за да ти благодарят че си ги избрал. А тук ред, банки ми се скараха по телефона каот ги питах за дебитна виза класик, или ми изредиха 8000000 такси за какво ли не. Дори имам пример с позната банкова служителка която прави скандали в конкурентна банка защото и искаха няколко стотин лева за закриването на кредитна виза, щото било предсрочно.
За картите мога да кажа само това. Част от него както видяхте се базира на личен опит, друга просто на расъждения по темата.
Относно варна и полетите през летището...ами кажете кво ви интересува, мога да ви споделя към 25 години опит,щото по назад не си спомням ясно бил съм малък и не съм обръщал нужното внимание.

)))))))))))))))))))
полетях полетях, пък ми писна...