Da spasim Irakli

Форум за всичко извън авиацията.

Da spasim Irakli

Мнениеот harrier » 22 Юни 2006 13:34

Аватар
harrier
член на екипажа

Мнениеот niki_lz1ncd » 22 Юни 2006 14:42

Аватар
niki_lz1ncd
спотър

Мнениеот mitkobiker » 22 Юни 2006 18:57

Като един от хората, които имат принос към инициативата и действията на групата daspasimirakli.com ви каня тази събота и неделя на купона в Борисовата градина (повече инфо има на сайта)...

Призовавам всеки от вас, който не може повече да живее безразлично с безумията, които се вършат в НАШАТА България да се включи в тази акция.
Не става дума само за този плаж (които 2/3 от гражданите на татковината ни сигурно не знаят и къде е) нито за акция на шепа хипита и еколози. Става дума за това че половината от населението на тази страна се е превърнало в емигранти в собствената си държава и че общия интерес се потъпква заради алчността на политици и "инвсетитори".
Бетон още не се лее по Иракли и само голям обществен интерес и ясна обществена реакция може да спаси това място от булдозерите! Разбира се това е едва началото........ знаете, каква секира се точи за Рила ...
Аватар
mitkobiker
супер спотър

Мнениеот Toni » 22 Юни 2006 19:59

Подкрепям инициятивата !!! Омръзнало ми е да гледам малодушните душици на разни .... , които дори не смеят да си изкажат мнението.

За съжаление не съм ходил там, но това не ме прави по-малко бесен. Същото се случва на Варвара, Синеморец съм го отписал. До колкото знам и Силистар го очаква масова застройка.
Аватар
Toni
член на екипажа

Мнениеот mitkobiker » 22 Юни 2006 20:57

А замислял ли си се защо Синеморец вече прилича на софийско предградие от панелен тип, безвкусно омазан с разноцветни бои?
Може да е слабия кмет или корумпираните до крайност общински власти? Или бездушните туземци, които мразят това което направиха със селото им, но така и не надигнаха глас... или министерствата, които трябваше да пазят уникална за страната ни природа и срещу малко парички вимателно ги отписаха от защитените територии и ги пуснаха за застрояване. А може и сами да сме си виновни, защото докато се появяваха пътвите бетонни л*йна там, ние се печахме по съседните плажове.
Не съм еколог-фанатик, нито някой ми плаща да правя пропаганда. Виждам, че ако не направя нещо и ако не направя достояние това което виждам и чувствам до хората около мен, то нещата ще продължат да се случват със същатата абсурдна логика: рушвет-бетон-рушвет-бетон-рушвет

Tова е тема за други места....
много искам този дебат да не се вихри само по форуми и всеки, който се почувства засегнат да не се колебае да изрази мението си и да поиска сметка от политиците, които е избрал и Държавата, която се храни от нашите данъци.

На страницата www.daspasimirakli.com можете да разберете къде и кога можете да направите нещо за спасяването на едно от последните кътчета девствена българска природа!
Аватар
mitkobiker
супер спотър

Мнениеот Toni » 22 Юни 2006 21:16

Митко,

тук сме в общи приказки и даже смятам за съвсем нормално да говорим за такива неща.

Напълно споделям твоето мнение. Аз също не съм еколог фанатик, но има неща които засягат всички ни и тези, които ще дойдат след нас. Въпреки, че съм семейно и професионално въвлечен в строителството, сматам, че нещата, които се случват са не безобразие, а престъпление.

Живял съм доста години в истинска демокрация с функциониращо гражданско общество и се радвам, че вече има някакви наченки на токова и у нас. Да, малко сме, но съм сигурен, че ще станем повече и че ще дойде денят, когато то ще има стойност и ще можем да влияем на такива процеси.

п.с. Миналата година се подписахме с моята жена срещу безобразията на Варвара.
Аватар
Toni
член на екипажа

Мнениеот atzah » 22 Юни 2006 21:47

atzah
супер спотър

Мнениеот harrier » 23 Юни 2006 00:51

Аватар
harrier
член на екипажа

Мнениеот harrier » 30 Юни 2006 01:42

Изключително се радвам, че днес успях и аз да се подпиша. Организацията на българите в Нюрнберг организираше кино-вечер в икономическия факултет и макар че отивах само за да гледам "Оркестър без име" и да се видя с познати останах приятно изненадан от подписката. Поне стотина човека се подписаха.
Аватар
harrier
член на екипажа

Мнениеот lock off » 02 Юли 2006 21:55

lock off
спотър

Мнениеот mitkobiker » 04 Юли 2006 10:58

няколко мои приятели седъат откъснати там от неделя- колата им е затънала в калта по хълмовете над плажа......
казаха че бурята е била много страша и много красива :wink:
към момента около Иракли има някакво тягосто затишие
Миналата седмица общинският съвет в Несебър отхвърли предложението за спиране на всякакво строителство в местността.
Аватар
mitkobiker
супер спотър

Назад към Общи приказки